Konec oktobra je Žan, ki biva v Stanovanjski skupini Veržej in obiskuje OŠ Cvetka Golarja sodeloval v projektu Erasmus, ki ga izvajajo na njegovi OŠ. Skupaj z mentorico in nekaj vrstniki so se odpravili na potovanje v Španijo.

​V oktobru smo se z šolo odpravili v Španijo. Najprej smo se s kombijem odpeljali na Dunaj, na letališče. Tam smo prestopili na letalo in poleteli do Španije. Na letalu mi je bilo zelo zanimivo, saj sem se z njim peljal prvič.
Ko smo prišli v Španijo, smo se odpravili do hotela. Tam smo se namestili v sobe in se razpakirali. Vsak dan smo šli na zajtrk, kosilo in večerjo. Po kosilu smo imeli počitek. Hodili smo v šolo. Ogledali smo si jo, kakšna je. Tam smo počeli različne stvari in se igrali igre. Imeli smo različne delavnice, pekli smo, izdelovali namaze, se pogovarjali in družili. V šoli so imeli tudi vrt. V Španiji smo se vozili tudi z vlakom pod zemljo. Z enim vlakom smo se peljali kar 311 km/h. Šli smo tudi na sprehod po mestu, kjer smo si lahko kupili spominke. V sobah smo se družili in igrali karte. Zelo smo se zabavali. Zadnji dan smo šli v Madrid. Tam smo prespali en dan. Šli smo na pijačo in v trgovino, kjer smo si lahko kupili, kar smo si zaželeli.
Na potovanju mi je bilo zelo lepo, najboljše pa mi je bilo leteti z letalom. Če bi imel še eno možnost, bi šel še enkrat na letalo. Tega potovanja ne bom nikoli pozabil.

Žan S.

Dostopnost