Letos se je naša šola udeležila projekta Veliki in mali pesniki. Na šoli sta projekt vodila učiteljica Zalika in učitelj Ivan. Pri projektu sva od domskih učencev sodelovala Polona in jaz ter petnajst zunanjih učencev. Naju s Polono je vodil učitelj Ivan.

Pisala sva pesmi o Prlekiji in njeni kulturi. Seveda sva lahko napisala še kakšno drugo pesem, ki sva se je domislila. Pravilo pa je bilo, da moramo pesmi napisati brez pomoči odraslega. Srečevali smo se vsak drugi torek. Takrat smo pregledali vse pesmi, ki sva jih napisala. Učitelj Ivan je preveril pravopisne napake, o zapisanem smo se tudi pogovorili. Na koncu vse pesmi prepisala na računalnik.

Za zaključek projekta smo šli 10. 5. 2023 v Apače, kjer je dobil vsak svoj izvod knjige, v kateri so bile izbrane pesmi vsakega sodelujočega. Kot gostja je prišla Desa Muck. Jaz sem se pogovarjal z njo osebno in se z njo celo slikal. Tega dne ne bom nikoli pozabil. Bil je res nekaj posebnega. Ker je vsega lepega enkrat konec, je bilo konec tudi tega projekta. Iskreno povedano, bom res pogrešal ta projekt in Apače. Tam sem spoznal ogromno novih ljudi. Z nekaterimi smo celo spletli pravo prijateljstvo. Ne glede na to, da je projekta konec, bom še vseeno napisal kakšno pesem ali pa zgodbo.

 

Daniel K. P.

 

Dostopnost