Veste, da ima vsaka pot vzpone in padce, ovinke in ravnine, trnje in cvetje, dež in sonce, slabo in dobro. Pomembno je le, da jo nadaljujemo, tudi ko ni vse tako, kot smo mislili, da bo.

Del svojega otroštva ste preživeli z nami, vašimi vzgojitelji. Razlogi, zakaj smo se znašli skupaj, niso tako pomembni. Pomembno je to, da smo kljub različnosti živeli skupaj, drug z drugim in drug za drugega.

Prepričani smo, da smo vam dali lepo popotnico za nadaljnje življenje. Verjamemo, da boste od nas odnesli s seboj polno lepih spominov, pozitivnih izkušenj in prijetnih vtisov, tudi če vedno ni bilo tako. Vsak izmed vas naj še naprej išče v sebi le najboljše, se uči in spoznava svet okoli sebe in ga gradi boljšega. Razmišljajte odgovorno, presojajte dobro, odločajte se premišljeno, sprejemajte posledice, tehtajte argumente, iščite rešitve, predvsem pa bodite spoštljivi in strpni. 

Ko odhajate iz osnovne šole na pot v srednjo šolo, ko se poslavljate od nas in zapuščate naš zavod vam želimo povedati samo še to:

» Vsak del življenja sestavlja nas same in to, kar smo.«

 

Vaši vzgojitelji

 

Dostopnost