Na OŠ Beltinci zbirajo 19.000 zapestnic prijateljstva, s katerimi želijo ozaveščati o strpnosti in sprejemanju različnosti.
Zakaj ravno 19.000 zapestnic? Ker se približno toliko otrok vsako leto rodi v Sloveniji. 
Zbrane zapestnice bodo organizatorji ob koncu projekta razstavili in jih nato predali zavodu Rajhenburške zanke, ki jim bodo vdahnili tudi uporabno vrednost. 
Več o projektu lahko preberemo na FB Zapestnice prijateljstva. 

 
 
ZAPESTNICE PRIJATELJSTVA V ZAVODU
Ker se nam je ta projekt in namen projekta zdel zelo zanimiv in dobrodošel tudi za naše otroke, smo se odločili sodelovati. tudi mi. 
Vsaka skupina se je projekta izdelave zapestnic lotila po svoje. Otroci in vzgojitelji smo staknili glave in ideje, da so nastale različne zapestnice, ne samo iz volne. Ob pletenju zapestnic smo se prijetno družili, se veliko pogovarjali, se veselili in urili naše ročne spretnosti. Nekatere so kvačkane, nekatere pletene, ene s perlicami, druge z glinenimi okraski… Ob tem je kakšna zapestnica pristala tudi na naših rokah, cel kup pa smo jih zbrali in poslali v OŠ Beltince. 
 
Mentorica: Klavdija Paldauf 
 
USTVARJANJE ZAPESTNIC V SSD
Vsak izmed naših fantov je spletel dve zapestnici iz volne. Prvo zase, drugo pa za pomembno osebo, ki ji je zapestnico podaril, pa najsi je šlo za mamo, brata, prijateljico. Prve zapestnice so fantje pletli z veseljem, saj je bila izkušnja nova, sveža in zanimiva. Nekateri so se vseeno precej trudili in malce tudi mučili, saj je takšno pletenje zapestnic obenem vaja za fino motoriko. Sčasoma pletenje zapestnic ni bilo več zabavno in zanimivo, zato so fantje nekoliko pozabili na njih.  Čez čas pa smo ponovno odkrili, da je pletenje lahko zabavno in prijetno opravilo, sploh ob veselem klepetu. 
 
Mladostniki iz SSD, z vzgojiteljico Nino Rojnik
 
 
Fotogalerija >>> ZAPESTNICE PRIJATELJSTVA
 
Dostopnost