“Ena od velikih skrivnosti življenja je, da je zares kaj vredno le tisto, kar naredimo za druge.” (Lewis Carroll)

Otroke vzgajamo za življenje. Pri tem je pomembno, da jih (na)učimo različnih vrednot, ker lahko le skupaj delamo dobro zase, za družbo, za svet.
Ker lahko naredimo nekaj lepega tudi za starejše in osamljene ljudi, smo se ponovno pridružili akciji youngCaritas – Pismo za lepši dan, ki za lepši dan potrebujejo samo nekaj besed, strnjenih v prisrčno pismo.

Tako majhno preprosto dejanje, taka majhna pozornost, kot je na roko napisano pismo ali voščilo, lepa beseda, lepa misel, ki ne vzame veliko časa, lahko nekomu pričara lepši dan in vlije upanje v boljšo prihodnost. Skupaj s tem lahko širimo pozitivo in pokažemo, da se lahko dogajajo tudi lepe stvari! S tem se vsi skupaj učimo strpnosti, sprejemanja drugačnosti, sočutja in prijaznosti, ki naj je bo teh predprazničnih dneh še posebej veliko.

Naše vodilo je bilo, da če vsak otrok napiše samo eno pismo, jih lahko zberemo veliko in s tem nekomu polepšamo dan. Akcija je stekla v nekaj dneh in vsi so se pozitivno odzvali. Nekateri so napisali več pisem, drugi le po eno. Pisma in nekatere kuverte smo okrasili, enim smo dodali še risbice in voščila, vsem pa smo priložili še vrečico čaja, da bodo lahko bralke in bralci ob prebiranju pisem, poleg topilne iz pisma, prejeli še toplino okusnega čaja.
Odzvali so se skoraj vsi otroci iz zavoda, stanovanjskih skupin, mladinskega stanovanja in otroci, ki so vključeni v dnevne oblike dela, poleg tega pa še nekaj vzgojiteljic in strokovnih delavk. Skupaj smo napisali in poslali kar 63 pisem, ki bodo sigurno prišla na pravi naslov, nekomu polepšala dan in mogoče pričarala tudi nasmeh na obraz.

Mentorica akcije v zavodu:
Klavdija Paldauf

 

FOTOGALERIJA >>> Pismo za lepši dan 2022

Dostopnost