24.3.2022 me je lovec Mirko peljal na ogled lovske koče Bakovci – Lipovci. Pot sva začela ob 12,30. Najprej sva si na njegovem domu v Beltincih ogledala njegove trofeje in priznanja, ki jih je dobil na lovu ter slike z drugimi lovskimi prijatelji. Pripovedoval mi je, kje je kaj slikal in kje je ulovil kakšno divjad. Mirko ima tudi dva psa, a le eden je lovski in z njim hodi na lov. Za spomin mi je dal nekaj trofej in klobuk.
Potem sva se s traktorjem odpeljala k sosedom. Zraven sem vzel tudi svojo harmoniko. Za malico so nama postregli pršut. Pot sva nadaljevala k lovcu in harmonikašu Bojanu v Beltince. Pokazal mi je njihovo lovsko sobo in jaz sem nato zaigral na harmoniko. Tudi on je vzel svojo harmoniko in nam zaigral Lovsko polko. Malo smo še klepetali, potem pa sva z Mirkom nadaljevala pot do lovca Robija v Ižakovce.
Lovec Robi nama je pokazal svojo lovsko sobo in lovsko orožje. Ima veliko trofej. Povedal nama je, koliko so stare trofeje in pokazal nagačene ptice, ki jih ima.
Skupaj smo se potem odpravili k Lovskemu domu Bakovci – Lipovci. Ogledal sem si notranjost lovskega doma. Imajo veliko sobo za sestanke in kuhinjo. Na zunanji steni lovskega doma je pred vhodom naslikana velika slika z lovcem in psom, na vrhu pa so še fazani.
Z Mirkom sem kasneje šel tudi na prežo, kjer sva se skupaj slikala. Sledila je lovska divjačinska južina: salama, čebula in kruh. Kmalu se je pripeljal lovski starešina Lovskega doma Bakovci-Lipovci, ker so lovci imeli ob 18h sestanek. Starešina me je peljal do naprave za streljanje glinastih golobov in mi dovolil, da se preizkusim v streljanju oz. zadevanju.
Ta dan je bil zame čudovit. Veliko sem se naučil o lovcih in lovstvu, saj me to zanima. Odločil sem se, da bom šel delat lovski izpit.

Patrik J.

Dostopnost