Pismo za lepši dan je akcija youngCaritas, katere namen je, da starejšim praznične dni polepšamo s pismom. Kakšno pismo imamo v mislih? Pravo ročno napisano pismo!
Ker se nam je to zdela prisrčna ideja, smo se v pripravah na božični čas in v soju decembrskega dogajanja, odzvali tudi vzgojitelji in otroci vzgojnega doma in pridno pisali pisma. Skupaj lahko vsi naredimo nekaj lepega za starejše in osamljene ljudi, ki za lepši dan potrebujejo včasih le nekaj besed, strnjenih v prisrčno pismo ali voščilnico.
Vsi sodelujoči upamo, da bo nekomu pravo, ročno napisano pismo pričaralo kakšen nasmeh in odgnalo osamljenost. Otroci so pri pisanju imeli proste roke za izraz svoje kreativnosti in talentov: lahko so napisali lepe misli, voščilo, pesem … , lahko so kaj narisali ali pismu dodali še kakšno malenkost. Na ta način smo mlade spodbujali h kreativnosti, pisanju na roke in solidarnosti do starejših ali osamljenih.
Verjamemo, da bodo številni veseli naših misli. Za vse osamljene bralce pa objavljamo pismo domačinke Katarine. Naj vam vaša srca – ker vsak je kdaj sam!

Ivan Kuhar in Klavdija Paldauf

 

Dostopnost