V sredo, 24. 11. 2021, smo imeli tradicionalni novembrski glasbeni večer. Osrednja tema letošnjega glasbenega večera so bili Glasbeni velikani. Žal je zaradi slabe epidemiološke slike tudi letos glasbeni večer potekal v maskah ločeno po skupinah in ne skupno v avli vzgojnega doma. Upajmo, da bo naslednje leto drugače.
Vse vzgojne skupine si zaslužijo veliko pohvalo. Pripravili so zelo pester program in se potrudili pri izvedbi. Tudi letos nam je uspelo preživeti lep večer ob petju, plesu in poslušanju glasbe ter prijetno osvetliti novembrsko zgodnjo temo.

Leon Vreča, koordinator glasbenega večera

Današnji glasbeni večer je bil posvečen glasbenim velikanom in skupini Rolling Stones. Najprej smo ob kitari zapeli pesem Kako lep je ta svet, ki ima v izvirniku naslov What A Wonderful World od Louis-a Armstronga. Pesem smo pridno vadili skoraj dva tedna. Zatem smo si ogledali Power Point predstavitev o glasbeni skupini Rolling Stones, ki jo je pripravil učitelj Leon. Power Point nam je bil všeč – eno pohvalo učitelju Leonu:) V zadnjem delu glasbenega večera smo si s pomočjo youtuba ogledali nekaj pesmi. Vsak od nas je predstavil svojo najljubšo pesem. Zraven smo tudi peli in plesali, če smo želeli. Na koncu smo ob spremljavi kitare zapeli še pesem Dolgo nisva pila. Čisto na koncu smo si na pobudo učiteljice Nives pogledali še posnetek skupine The Queen, saj je nekdanji pevec Freddy Mercury umrl točno na današnji dan pred 30 leti. Škoda. Imel je zelo lep glas.
Glasbeni večer 2021 nam je bil zelo všeč. Lepo smo se imeli!

Ilia K.

Kako lep je ta svet

Gledam drevesa zelena
In vrtnice rdeče
Kako cvetijo
Za te in za me
In si mislim
Kako lep je ta svet

Vidim modro nebo
In bele oblake
Posvečen svetel dan
In sveto temo noči
In si mislim
Kako lep je ta svet

Barve mavrice
Tako lepe na nebu so
So tudi na obrazih
Mimoidočih ljudi
Vidim prijatelje objemati se
Vprašati, “Kako si kaj?”
In zasliši se
“Rad te imam”

Slišim dojenčke jokati
Gledam jih rasti
Naučili se bodo
veliko več kot jaz
In si mislim
Kako lep je ta svet

In si mislim
Kako lep je ta svet

Ooo, je

What A Wonderful World

I see trees of green
Red roses too
I see them bloom
For me and you
And I think to myself
What a wonderful world

I see skies of blue
And clouds of white
The bright blessed day
The dark sacred night
And I think to myself
What a wonderful world

The colors of the rainbow
So pretty in the sky
Are also on the faces
Of people going by
I see friends shaking hands
Saying, “How do you do?”
They’re really saying
“I love you”

I hear babies cry
I watch them grow
They’ll learn much more
Than I’ll never know
And I think to myself
What a wonderful world

Yes, I think to myself
What a wonderful world

Oh yeah

 

GLASBENI VEČER V STANOVANJSKI SKUPINI VERŽEJ

Danes smo imeli glasbeni večer. Potekal je odlično, sproščeno in zabavno. Večer je potekal tako, da smo najprej pogledali predstavitev glasbene skupine Rolling Stones, ki jo je izbral vzgojitelj Leon. Ta skupina ima 29 glasbenih albumov in 400 pesmi. Nastopajo že 60 let in še danes. Najprej smo poslušali novejšo različico Beggin You, ki sem jo tudi prepoznala po tik toku kjer sem jo tudi prvič slišala in mi je bila všeč. Dobili smo tudi vprašanja na katera smo tudi odgovarjali. Nato pa sta fanta imela svojo predstavitev. Presenetilo me je to, da sta si izbrala narodno zabavno pesem. Seveda smo tudi plesali najbolj sta pa se razživeli vzgojiteljica Stela in Darinka. Pozneje sva imeli tudi punci možnost, da predstaviva svoje izbrane pesmi. Odločili sva se za Polkaholiki in Nino Donelli. Predstavila sem vse informacije o teh glasbenikih. Najbolj mi je bilo všeč, ko sem z ostalimi zaplesala na pesem iz serije Sekirca v med. To je bil najboljši glasbeni večer.

Urška M.

Na glasbeni večer smo se pripravljali zelo delovno, saj smo želeli to izpeljat kar najbolje. Naredil sem celotno predstavitev za Nika in mene. Pri tem sem upošteval tudi Nikove predloge. Predstavil sem nemške narodno zabavne šlagerje. Med predvajanjem pesmi Tirol, Tirol, Tirol, smo se vsi razživeli in začeli plesati in ploskati. S svojo predstavitvijo sem bil zelo zadovoljen in nebi nič spreminjal. Najmočnejši vtis je postila moja pesem Tirol… ter vzgojiteljica Stela, ki je najbolje plesala.

Niki N.

Priprave so bile zanimive. Sam sem dal predloge, Niki pa je naredil powerpoint za glasbeni večer. Z veseljem sem se naučil pesem, ki mi je bila všeč, saj ni bila dolgočasna. Midva z Nikijem sva predstavila pesem Der alte Jager in Tirol, Tirol, Tirol. Zanimiva mi je bila predstavitev glasbene skupine Rolling Stones in pesmi ženske zasedbe. Zanimive so mi bile predvsem informacije o legendarni glasbeni skupini Rolling Stones. Predstavil sem tudi glasbeno skupino Bratov Avsenik in narodno zabavne pesmi.
Glasbeni večer je bil zanimiv tudi zato ,ker smo plesali, veselo migali in se nasploh dobro zabavali.

Nik M.

Dostopnost