»Kdor pesmi poje rad, v srcu je bogat.«

V letu 2019/20 sta v sklopu interesnih dejavnostih delovala Domski pevski zbor in Dekliška vokalna zasedba. Otroci in mladostniki so pod mentorstvom vzgojiteljice Mateje spoznavali slovenske in tuje pesmi, s svojimi pevskimi vložki obogatili marsikatero zavodsko prireditev, z veseljem pa so se tudi odzvali povabilom za sodelovanje na dogodkih šole in vrtca. Kljub temu, da se je naše delovanje skrajšalo zaradi pojava epidemije, je bilo na vajah in naših nastopih zmeraj obilo smeha in dobre volje, zato so naši pogledi že uperjeni v naslednje šolsko leto, ko imamo v mislih nove projekte.

NAŠI VTISI…

***
Pevske vaje mi pomenijo veliko. V veselje mi je, ko lahko pojem. Že, ko sem bil majhen, sem zelo rad pel. Pretvarjal sem se, da sem Nika Zorjan ter da pojem in plešem kot ona pred celim svetom. Moja vzornica je vedno bila Nika. Vedno mi je bila všeč njena glasba.
V veliko veselje mi je bilo , ko me je učiteljica Mateja sprejela k pevskim vajam. Zelo rad nastopam tudi pred zavodom in ostalimi, starši ter vzgojitelji.
Pri pevskih vajah sem se imel super in nepozabno. Zahvaljujem se učiteljici Mateji , da sem lahko bil del pevskega zbora.

Daniel K.P.

***
Rada hodim k pevskemu zboru. Včasih mi je malo nerodno, še posebej, ko nastopamo pred domskimi otroki. Najbolj všeč mi je bila letos pesem Edelweiss. Zapele smo jo skupaj z vzgojiteljicama Jasmino in Matejo.

Aneja H.

***
V pevskem zboru mi je zelo všeč. Tam se imamo zelo lepo, saj se ob petju zanimivih pesmi  zelo zabavamo. Pred petjem si ogrejemo glasilke, nato si preberemo besedilo, potem pa pesem tudi zapojemo. Učiteljica Mateja vedno za nas pripravi lepe pesmi. Petje nas vedno spravi v boljšo voljo, zato vedno rad grem na pevske vaje. Komaj čakam naš naslednji nastop.

Anej K.

***
Pri pevskem zboru včasih pojemo skupaj s fanti, včasih pa dekleta sama pojemo. Všeč mi je, da smo se punce pri petju tako dobro ujele in izkazale. Letos smo nastopali celo za predsednika Slovenije ob obletnici šole. Škoda, da zaradi korone nismo uspele izpeljati še več nastopov.

Dunja N. N.

***
BESEDILO

Ema M.

 

Dostopnost