Ne pravijo zastonj, da je pes človekov najboljši prijatelj. Seveda tega ne mislimo dobesedno, a v tej misli se skriva veliko resnice. Živali igrajo v našem življenju pomembno vlogo, nas spremljajo, nam na svoj način prisluhnejo, nudijo nam toplino in nas obenem naučijo sprejemanja odgovornosti. Sprejmejo nas takšne kot smo, z vsemi našimi posebnostmi in pomanjkljivostmi. Psa prav nič ne zanima, ali smo dobili negativno oceno. Zaradi nje nas ne obsoja, k nam se stisne enako kot takrat, ko smo ocenjeni z odlično.

Takšna je tudi psička Elli, ki nas z mentorico Anito obiskuje vsak drugi ponedeljek. Z njeno pomočjo se otroci ukvarjajo s temami kot so odgovornost, sodelovanje, potrpežljivost, izguba, sreča, ljubezen itd. Igrajo se različne igre, gredo na sprehod, kaj narišejo, ali pa se le pogovarjajo o omenjenih temah. Na ta način se dotaknejo mnogih vsebin, ki so pomembne za naše življenje v različnih skupinah, med soljudmi.
Skupinici se na srečanjih pridruživa tudi psihologinja in vodja Doma. Obe imava živali radi in sva mnenja, da so takšne dejavnosti zelo pomembne, saj živali vplivajo tako na naše razmišljanje kot vedenje. Že samo s svojo prisotnostjo povzročijo, da smo bolj umirjeni, sproščeni in odprti za odnose s soljudmi. Ob vsem tem pa nas še naučijo, kako pravilno ravnati z njimi, kako zanje poskrbeti.

Dejavnost bodo otroci obiskovali skozi vse leto in se je vsi že zelo veselijo.

Kamila Kramarič
strokovna vodja Doma

Dostopnost