V četrtek, 17. januarja smo se udeležili tekmovanja v strelastiki. Tekmovanje je organiziral Vzgojni zavod Kranj. Naš zavod so zastopali Rok, Kim in Lara. Vsi trije so se športno borili in dosegli soliden rezultat, ki pa jih na žalost ni popeljal v četrtfinale. Rok, Kim in Lara so premagali vsaj tri od sedmih nasprotnikov, kar ni slabo.

Zahvaliti se moram organizatorju, saj je bilo tekmovanje dobro organizirano. Celoten čas tekmovanja se je nekaj dogajalo tako, da nam ni bilo dolgčas.

V četrtek smo se jaz, Lara in Rok zgodaj zjutraj odpravili na državno tekmovanje v strelastiki. Zbudili smo se ob šesti uri, pojedli zajtrk in se odpravili proti Kranju, kjer je potekalo tekmovanje. Vozili smo se približno dve uri. Med potjo smo opazovali sončni vzhod in se pogovarjali. Po prihodu v Kranj, smo najprej pojedli sendvič, ki smo ga dobili. Kakšno uro smo morali čakati, da so prišli še tekmovalci in skupine iz drugih zavodov. Vseh skupaj je bilo kar veliko. Odšli smo v prostor, kjer je tekmovanje potekalo. Tam so nas najprej predstavili in povedali v kateri skupini smo. Tekmovalci smo bili razporejeni v tri skupine. V skupini A je tekmovala Lara, v skupini B je bil Rok in v skupini C sem bila jaz. Okoli enajste ure smo začeli z tekmovanjem, ki je trajalo do trinajste ure. Potem smo odšli na kosilo. Za kosilo smo jedli pico. Po kosilu so se med seboj pomerili še najboljši iz vsake skupine. Na koncu pa še finalista, ki sta bila res zelo dobra. Če si hotel, si se lahko pomeril še v hitrostni strelastiki. Na koncu so razglasili zmagovalce in podelili nagrade. Dan je šel hitro h koncu in okoli 15.ure smo se odpravili iz Kranja. Ob pol petih smo se vrnili v zavod. Vsi smo se zelo zabavali in nasmejali. Bila je zanimiva in prijetna izkušnja.

 Kim J.

Dostopnost