V času šolskih počitnic 2023 so nekateri mladostniki del počitnic preživeli v SSD. Primerno počitnicam smo si dni popestrili tako, da smo se več družili in pogovarjali. Šli smo na kak krajši izlet, v kino in na kopanje v Banovce. 

V Parku doživetij v Križevcih smo preverili ali smo med počitnicami kaj zakrneli ali smo še gibljivi kot elastike. Plezali smo, lovili ravnotežje, se spustili po zip-linu, skakali na trampolinu, hodili bosi (da smo občutili travo in različne površine), se sprehodili po parku in tudi uživali v senci pod krošnjami ter igrali družabne igre. Vmes smo reševali še uganke, ki smo jih našli v parku in uganili prav vse! Medtem ko smo se igrali z letali, se je eden zagozdil na drevesu. Bili smo iznajdljivi in ga sklatili s pomočjo lastnega obuvala. 🙂
V kinu smo si julija ogledali animirani film Ruby, najstniški kraken, v avgustu pa Nina želve: mutantska ujma. Da je bilo doživetje res pravo, smo zraven jedli sočne kokice. Med filmom smo se fino nasmejali in sprostili ter odšli z enim lepim spominom več. 
Na kopanju v Banovcih pa je itak bilo super. Vsi imamo radi vodo, posebej pa prija ob vročih poletnih dneh. Malo smo plavali, se vozili po toboganu, se potapljali na dah, iskali senco z ležalniki vred in se v vodi ohladili. Najboljše od vsega pa je bilo, da smo spoznali nove prijatelje s katerimi smo se družili. Tako je čas kar švignil mimo.
Ne pravijo zaman, da čas mine najhitreje, kadar se imamo lepo! 
 
Vzgojitelji in otroci iz SSD,
zapisala Nina Rojnik
 
Utrinki v fotogaleriji >>> Poletje v SSD
Dostopnost