Terapevtska srečanja z Elli

Tudi letos nas v vzgojnem domu obiskuje terapevtka Anita Pertoci s svojo psičko Elli. Vsak drugi teden jo dekleta in fantje nestrpno pričakujejo. Imajo ju radi in jima zaupajo. Srečujejo se v dveh skupinicah, po potrebi pa se komu posvetita tudi individualno. In kaj o zadnjem srečanju pravijo trije od mladostnikov, ki se srečanj udeležujejo?

NA SREČANJU S PSIČKO ELLI IN ANITO

Prostočasno dejavnost s terapevtsko psičko Elli v Vzgojnem domu Veržej vodi mentorica Anita. Anita je vedno nasmejana, odprta oseba, zna pomagati. Elli pa aktivna in cartljiva psička. Pri dejavnosti mi je najbolj všeč to, da se igramo in delamo različne vaje prav s psičko, na primer vodenje Elli okoli različnih predmetov, sproščanje…
Dejavnost mi je všeč in bi želela nanjo hoditi do konca šolskega leta, saj lahko vedno izrazimo svoje želje, kaj bi želeli početi v prihodnje. Skupaj se nasmejemo, lahko sem sproščena, psička Elli in Anita pa mi vedno polepšata dan.
Zadnje srečanje smo imeli v torek, 18. februarja skupaj z Renejem, Dunjo, Martinom in Amadejem. Na začetku srečanja je vsak za Elli postavil svoj labirint, nato pa ji dajal različne ukaze, jo vodil skozi labirint.
V drugem delu smo se postavili v krog, se prijeli za roke, na katere nam je Anita obesila obroč. Dobili smo nalogo, da se ne smemo izpustiti, a vseeno spraviti ta obroč ven. Ta ideja se mi je zdela fantastična, saj smo morali vklopiti možgančke, a nam naloge vseeno ni uspelo rešiti.
Nikoli mi ni bilo žal, da obiskujem to dejavnost.

Nina, 15 let

ELLI IN ANITA

Na dejavnost z Elli sem nekaj časa hodil sam. Zdaj sem sodeloval tudi v skupini z Renejem, Nino, Dunjo in Martinom. Pri Elli in Aniti se imamo lepo, hodimo na sprehode, se igramo, ali pa smo samo notri in se pogovarjamo…
Na zadnjem srečanju smo se imeli dobro, postavljali smo poligon. Za Elli je bilo pomembno, da sem bil odločen in jo vodil skozi poligon.
Pri igri z obročem je bilo pomembno, da smo sodelovali. Ob tem smo se zelo zabavali in se nasmejali.

Amadej, 12 let

SREČANJE Z ELLI

Na zadnje smo se srečali prejšnji teden. Bili smo v drugi skupini. Sodelovali smo nina, Martin, Dunja, jaz in Amadej. Psičko Elli smo morali peljati skozi poligon. Ta dejavnost mi je všeč, ker se rad družim s psi. Elli rada pride k meni, da bi jo božal. Dejavnost si želim obiskovati še naprej, saj je zabavna. Najbolj mi je všeč prav zaradi Elli.

Rene, 13 let

Dostopnost